Yayınlanma:30 Mayıs 2022 22:01 Güncelleme:05 Haziran 2022 15:32
Pamukkale Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Öğrenci Destek Birimi’nin yaptığı iyilik hareketine Gazeteci Seval Uysal da destek verdi. Uysal’ın paylaşımına çok sayıda Denizlili hayırsever destek olma sözü verdi.
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ekonomik durumu iyi olmayan, psikolojik, kariyer, akademik ve sosyal olarak öğrencilere destek olmak için bir iyilik harekatı başlattı. Kısa sürede üniversite ve Denizli kamuoyunun yoğun ilgisiyle karşılaşan Öğrenci Destek Birimi, gazeteci Seval Uysal’ın da dikkatini çekti. Fakültede Öğrenci Destek Birimi Başkanı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı’yı ziyaret eden Uysal, kendisine ait Denizli Düşünce Kulübü‘nde izlenimlerini paylaştı.
Seval Uysal’ın “Hadi İyilik Yapalım” başlığıyla kaleme aldığı yazısı şöyle:
“HADİ İYİLİK YAPALIM
İYİLİK BULAŞICIDIR
PAÜ Eğitim Fakültesi Öğrenci Mağazası’nı gittim, gördüm:
-Hani size geçenlerde içinde her şeyin parasız olduğu bir “Öğrenci Mağazası” haberi vermiştim. Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan bu mağaza için bazılarınız; “Nasıl katkı verebiliriz?” diye sormuştu,
-Sorularınız üzerine; “Öğrenci Mağazası”nı bizzat görmek ve işleyişini öğrenmek için PAÜ Eğitim Fakültesi Öğrenci Destek Birimi’ni ziyaret ettim. Fakültenin gönüllü hocalarıyla tanıştım ve ne yapmak istediklerini dinledim.
Sabırla okursanız sorularınızın yanıtlarını bulacaksınız.
1-“Öğrenci Mağazası” PAÜ Eğitim Fakültesi, Öğrenci Destek Birimi (ÖDB) bünyesinde kurulmuş. Bu mağazadan Eğitim Fakültesi öğrencileri yararlanabiliyor. Fakültenin 3 bin öğrencisi var. Bu sayının en az yüzde 20’sinin “maddi durumu yetersiz, ihtiyaçlı” olduğu düşünülüyor.
2-Öğrencilerin ihtiyaç listesi kabarık. Kılık-kıyafet onlardan sadece biri. Mağazanın görevi giysi alamayacak durumdaki öğrencilerin kılık kıyafet ihtiyacını sağlamak.
3-Fakültenin hocaları bu konuda harıl harıl çalışıyor. Hayırseverler tarafından verilen ikinci el kıyafetleri evlerine götürüp yıkıyor, ütülüyor ve sonra gelip raflara koyuyorlar. İnanmazsınız ama bu işi yapmaktan da çok mutlular. 15 kişilik bir gönüllü ekip var, ekip içinde profesörü de var, doçenti de, doktor öğretim üyesi de…
4-Bu iyilik hareketine dileyen destek verebiliyor, isterseniz sizler de destek verebilirsiniz. Az kullanılmış, yıpranmamış ikinci el kıyafet, ayakkabı, çanta, kemer, bir öğrenciye gerekli olan kullanmadığınız küçük ev aletleri; ketıl, çay makinesi vb üniversiteye getirebilirsiniz. İsterseniz birinci el kıyafetlerde bağışlayabilirsiniz. Her gün saat 11.00 ile 14.00 arasında Eğitim Fakültesi ikinci kat MY-K2-04 numaralı odada gelen eşyaları kabul ediyorlar.
5-Mağaza işi anlaşıldıysa öğrencilerin diğer ihtiyaçlarına geçmek isterim. Çünkü en az kılık kıyafet kadar acil bu ihtiyaçlar. Neler derseniz?
1-Yemek çeki
2-Alışveriş çeki
3-Şehirler arası otobüs bileti
4-Kırtasiye yardımı
5-Ders verme, etüt öğretmenliği, oyun ablalığı gibi öğrencilere iş olanakları sağlama. (ÖDB şehirle öğrenciler arasında köprü olmaya aday- referanslı öğrenci ile işvereni buluşturacak)
6-Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcısı Hülya Sahin Baltacı katkı sunan herkese teşekkür ediyor.
Elçiye zeval olmaz, benden de duyurması…”
Destek için sıraya girdiler
Bu paylaşımın altına destek olmak isteyen hayırseverler yorum yazdı. İşte o yorumlardan bazıları:
Öğrenci destek birimi tanıtım toplantısı yapıldı
Öte yandan, birimin tanıtımı için anabilim dalı başkanları ve danışman öğretim elemanlarının katıldığı toplantı düzenlendi.
Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ve Doç. Dr. İbrahim Tuncel, anabilim dalı başkanları, danışman öğretim elemanları ile ÖDB üyeleri katıldı.
Öğrenci Destek Birimi Başkanı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, slayt eşliğinde birim hakkında bugüne kadar yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Birimin önemli bir görev üstlendiğini belirten Baltacı, öğrencilere psikolojik, kariyer, akademik ve sosyal yardım anlamında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Baltacı, “Yaklaşık bir ay önce kurulan birimimizde problem tanıma envanteri, özel ders verebilecek öğrenciler için havuz oluşumu, burs ve acil maddi destek fonu, burs değerlendirme kriterleri, birimin web sayfası ve sosyal medya hesapları gibi birçok çalışmayı tamamladık. Bunun yanında fakültemiz öğrencilerinin yararlanabileceği öğrenci destek ofisini hizmete açtık. Projede yer alan ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra toplantıya katılan öğretim elemanlarına öğrenci mağazası gezdirildi.