Yayınlanma:12 Eylül 2022 21:46 Güncelleme:01 Ekim 2022 14:25
Konu başıboş köpekler. Gazeteci Sevilay Yılman ile Hukuk Profesörü Ersan Şen twitterda atışıyor. Toplam bir milyon takipçisi olan bu iki ismin tartışmasında Pamukkale Üniversitesi gündeme geliyor. Nasıl mı? Hadi okuyun.
Gazeteci Sevilay Yılman bir süredir başıboş köpeklerin saldırıları, sokakların güvenli olması için köpeklerin toplatılması gerektiğini twitter paylaşımlarında duyuruyor. Paylaşımında “Vatandaş sokakta başıboş köpek istemiyor! Siz önce buna çözüm bulun! Toplayın bu vahşileri lütfen!” ifadelerine yer veriyor.
Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen ise Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne işaret ederek, kısırlaştırma seferberliği, hayvanların korunup kollanması, Devletin, belediyelerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini, fakat öldürmenin ve yok etmenin asla doğru olmayacağını belirtiyor.
Pamukkale Üniversitesi bu tartışmanın neresinde?
Hukukçu Ersan Şen, twitterdan “Hayvan Hakları Beyannamesinin Türkçe metnine bu linkten ulaşabilirsiniz” yazarak Pamukkale Üniversitesi Deneysel Araştırma Birimi’ne yönlendiren bir link paylaşıyor.
Bu paylaşımdan sonra olanlar oluyor.
Gazeteci Sevilay Yılman, “Hocam. Pamukkale Üniversitesi büyük hata yapmış çünkü UNESCO tarafından kabul edilmiş böyle bir beyanname yok! Bu 1 STK Başkanının UNESCO toplantısında yaptığı konuşmanın metni! Sizin gibi 1 hukuk duayeninin uluslararası bağlayıcılığı olmayan belge üzerinden algı yapması korkunç!” yazarak Prof. Dr. Şen’e cevap veriyor.
Bunun üzerine Pamukkale Üniversitesi Ersan Şen’in paylaşımında verdiği linki yayından alelacele kaldırıyor. Bir süre geçtikten sonra sayfa tekrar yayına alınıyor.
Bunun üzerine Sevilay Yılman tekrar sahneye çıkarak “Milletin vergileriyle sahip çıktığı devletin üniversitesinin internet sayfasında uyduruk, fake bir belge gerçekmiş gibi referans gösteriliyor. Uyarılıyor. Bunun üzerine kaldırılıyor belge! Ancak lobiden baskı yiyince tekrar konuluyor https://pau.edu.tr/deab/tr/sayfa/hayvan-haklari-bildirgesi… Rezalet bu @pauedutr” twitini atıyor.
Pamukkale Üniversitesi’nin de dahil olduğu tartışma nasıl sonuçlanır, PAÜ’den bir açıklama ya da yaptırım gelir mi, konunun takipçisi olacağız.
Bir çok ulkede bu soruna nasıl çözüm bulunduğuna bakarak aynısı Türkiye’de de uygulanabilir. Uzağa gitmeye geerek yok Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bu iş nasıl halledilmiş bakmak yeterli
Kıbrısda da çok fazla sokak köpeği var arkadaşım. 3 sene yaşadım. Bu sokak köpeğini bitirme olayınon en güzel yöntemi Almanya…
Açık olalım: Toplumumuz çevreyi de sevmiyor, doğayı da sevmiyor, hayvanları da sevmiyor. İşine gelmeyen her şeyi devletten bekliyor. Bu topluma hayvan sevgisi, doğa sevgisi, en önemlisi de vatan sevgisi konulu eğitimler verilmek zorunda. Doğayı ve çevreyi sevsek sokaklara çöp atmayız. Hayvanları sevsek o hayvanlar sokakta kalmaz, evlerimizde olurdu. Vatanı sevsek içimizden bu kadar hain çıkmazdı…
Katılıyorum…
8 milyar insanın yaşadığı dünyada 200 milyon köpek ve kediye yer bulamıyoruz acava hangimiz istilacı türüz sizce
Bütün başıboş köpekler itlaf edilmelidir…Hayvan hakları saçmalığını öne sürmeyin… Hiç bir hayvan senin çocuğunun, kardeşinin, eşinin canından daha kıymetli değildir… Hem böylece sokaklar pislikten, korkudan, kaza risklerinden temizlenir…
Köpeklerin öldürülmesi suçtur. Bu dünyayı sen yaratmadın. Köpeklerin korunması gerekiyor onlar aç, susuz ve kötü muamele görüyor. Türkiye devleti çözüm geliştirmeli. Sıradan vatandaşın kısa çözümlerine ihtiyaç yok çünkü bunlar gerçek çözüm değil.
Katılmıyorum.
dünya sana ait değildir..tüm canlıların yurdudur..