semih kambur

Yayınlanma:21 Mart 2024 22:26 Güncelleme:22 Nisan 2024 19:30

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Grafik Anasanat öğrencisi Semih Kambur, Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nda sergileme ödülü aldı.

İBB Kültür AŞ’nin genç sanatçılara kendilerini ifade edebilecekleri alan yaratma hedefiyle başlattığı yarışmaların ikincisi olan Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nda dereceye giren ilk 22 isim belli oldu.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Grafik Anasanat 3. Sınıf öğrencisi Semih Kambur, “Doğa’nın Sesi” adlı eseriyle sergileme ödülü kazandı. Eser, 27 Mart-3 Mayıs 2024 tarihlerinde Taksim Sanat’ta sergilenecek. Taksim Sanat’ta gerçekleşecek sergiyle eş zamanlı olarak Radar İstanbul mobil uygulama üzerinden halk oylaması başlayacak. Sergiyle eş zamanlı olarak TaksiDerya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Murat Abbas, Cansu Ergin, Ouchhh ve Selçuk Artut’tan oluşan Seçici Kurul, oylarıyla 1’inci, 2’nci ve 3’üncüyü belirleyecek. İlk üç kişi ve halk oylaması birincisi ödül töreninde açıklanacak.

Eser “Doğa’nın bir sesi olsaydı nasıl olurdu, bu ses nasıl görünürdü?” sorusuna cevap arıyor

Bu çalışma, sanatçının fırça darbeleriyle yapay sinir ağları arasındaki ilişkiyi keşfederek, “Doğa’nın bir sesi olsaydı nasıl olurdu, bu ses nasıl görünürdü?” sorusuna cevap aramıştır. Animasyonun temel yapısı, 7 ana keyframe dijital çizim tekniğiyle oluşturulmuş ve bu çizimlerle eğitilmiş Stable Diffusion 1.5 modeliyle 7 ana keyframe arası 640 kareyle doldurulmuştur. Animasyonun amacı, sanatçının sadece 7 özgün çizimden beslenen yapay zeka modelinin, sanatçıyı taklit edebilme yeteneğini ve sanatçıdan daha hızlı bir şekilde çizebilme yeteneğini izleyiciye göstermektir. Bu amaç, izleyicinin düşünmesini sağlayan bir ikilem yaratma fikriyle işlenmiş; bu nedenle, yapay unsurların doğal unsurlarla birleştirilmesiyle doğa ve teknoloji arasındaki çatışma, eserin temel temasını oluşturur. Animasyonun temeli, doğanın rastgele ve öngörülemeyen öğeleriyle yapay zekanın sistemli ve hesaplanabilir yaklaşımı arasındaki karşıtlığı vurgulamaktadır. Bu çalışma, doğanın kreatif karmaşıklığını ve yapay zekanın yapılandırılmış doğasını bir araya getirerek, izleyicilere düşünme ve sorgulama fırsatı sunmaktadır.

Sergilenme ödülü alan eser:

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz