Yayınlanma:29 Ocak 2022 22:23 Güncelleme:15 Şubat 2022 21:55
Yeni not sisteminden dolayı mağdur olduğunu belirten PAÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi, “Gece gündüz çalışmama rağmen ortalamanın yüksek olmasından dolayı çoğu dersten kaldım. Bu kul hakkına girmektir” dedi.
@pauburada twitter hesabımızdan bize ulaşan ve adının gizli kalmasını isteyen Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi, 21 Eylül 2021 yılında değişen yeni not sistemiyle birlikte büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, gece gündüz demeden çalıştığını ona rağmen çoğu dersten kaldığını söyledi.
Makine mühendisliği okuyan öğrencinin mesajı şöyle:
“Pamukkale Üniversitesi makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Yeni getirilen notlandırma sistemden ötürü ben ve benim gibi mühendislik okuyan bir çok arkadaşım mağdur olmaktadır. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmamıza rağmen çoğu dersten kalmış bulunmaktayız. Mühendislik bölümü gibi sayısal derslerden ve cebirsel işlemlerden ibaret olan bir bölümde ortalamayı bu denli yükseltmek kul hakkına girmektir. Artık nereye sesimizi duyuracağımızı bilemez olduk.”
“Umudum yok, okulu bırakmayı düşünüyorum”
“Daha önce vize ve final ortalamamız 20’nin üzerinde ise sınıf ortalamasına göre o dersten geçebiliyorduk. Ama yeni getirdikleri ortalama ile vize ve final ortalamasının 40 üzerinde olmasını zorunlu kıldılar. Bu nedenle ben ve benim gibi pek çok arkadaşım sıkıntı çekmekte. Bu dönem 4 dersten kaldım ve normalde eski not sistemi ile bu 4 dersi de geçmiş oluyordum. Artık umutsuzluktan okulu bırakma yoluna gitmeyi düşünüyorum. Derslerimiz zaten çok ağır insanda psikoloji bırakmadılar.”
Siz gerçekten öğrencinin ne demek istediğini anladınız mı da bunu haber yaptınız. Öğrenci diyor ki eskiden kötünün iyisi mezun oluyordu, çalışmamıza gerek olmuyordu. Şimdi 100 üzerinden 40 alamazsak dersi geçemiyoruz diyor. Yani makine mühendisi olmak için gerekli bilginin 100 de 40 ını bilmeyince beni mezun etmiyorlar, eskiden 20 sini bilince mezun oluyorduk diyor. Mezun olunca sizin hayatınıza mal olabilecek projelere imza atacak kişi bunu söyleyen.
Açıklaması için Ahmet’e teşekkür ediyorum. Çok doğru tespitler. Öğrenciye göre sınava bile gerek yok. Kazanan herkesin diploma alarak mühendis olması gerekiyor.
Normalde cevap yazmazdım fakat ya fakülteden uzak bir insan olduğunuzu ya da bizlere kan ağlatan hocalarımızdan biri olduğunuzun farkında olarak cevap vereceğim.
Paü Makine 1 ve 2. sınıfları benim için ne kadar kolay olsa da(3.30 ortalamalı bir öğrenciydim. Birçok arkadaşım için biliyorum ki hayaldir 3’ü görmek bu sistemle.) 3. Sınıfta aldığınız derslerden zaten kaldığınız için aynı dersleri 4. sınıfta 13 lü paket olarak alırsınız.
Ve bu dersleri alırken “Hocam bu otomatik kontrol dersinin sorularını Matlab’a yazdığımızda cevap çıkmıyor mu?” diye sorduğunuzda pişkin pişkin
“Bir Matlab’da sen yaz diye.” cevabını alır oturursunuz. “20 senelik hocalığınızda siz neden yapmadınız?” cevabıyla anlık şenlenir sınıf. Herkes her şeyin farkındadır herkes lisans tezinden yüksek notla geçer (Mühendislikte görülen birçok yaklaşımın, tasarım, analiz yeteneklerinin kullanılmak zorunda olduğu ders.) ama ne gariptir ki her sabah dersine giden arkadaşla, işe başlayan arkadaş dönem sonunda aynı pozisyonda olurlar. Biri 0 ile diğeri 45 ile kalmıştır çünkü. Uzaktan konuşması gerçekten kolay, şu sistemin içinde güzel bir sene geçirmenizi dilerdim.
Sıhhatli günler.
Zihnimde kitaplarda bulabileceğim hiçbir şeyi taşımıyorum. Üniversite eğitimi birçok gerçeği öğrenmek değil, kişilere düşünmeyi öğretmek içindir.
Albert Einstein
Bu üniversite tam aksine Ortadoğu ve Balkanların en iyi mühendislerini yetiştirdiğini iddia edip piyasaya sosyal anlamda bomboş birer robot yetiştirmekten öteye gidemeyen bir kurum. Mesleki yaşamında kitaplardan veya arama motorlarından her an ulaşabileceği bilgileri gencecik beyinlere ezberletmeye ve her geçen gün not sistemini değiştirip ana babalara acımadan zorla aile bütçesine delikler açmaya and içmiş, kitabı olmayanı sınava sokmayan sözde “prof” ünvanlı egosantrik hasta ruhlularla dolu bir yapıdır. Kısacası PAÜ pişmanlıktır!
Pau rektörü eski fetocularin eşlerini mukafat olarak müdür yapmakla meşgul. Bu işlerle ilgilenemez. İsteyen gitsin araştırsın.
Öğrenci eskiden elimizi sallasak geçiyorduk şimdi çalışmak zorunda kaldığımız için psikolojimiz bozuluyor demek istemiş. %40 başarı oranı bile mühendis olmak için vasat bi olandır.